verze pro slabozraké
textová verze
zvětšit písmo

Úřední hodiny:
Po, St: 14.00 - 17.00
Pá: 09.00 - 10.00
Telefon: +420 724 186 254
e-mail: starosta@dlouhonovice.cz

Obecní úřad Dlouhoňovice
Hlavní 29
564 01 Dlouhoňovice
Telefon: +420 465 614 791
e-mail: urad@dlouhonovice.cz

Žádost o pomoc při očkování do centra -Žamberk

15.1. až 28.2.2021

 

Dobrý den paní starostko, pane starosto,

 

   dnešním dnem byla spuštěna registrace k očkování COVID19, většinu informací máte, přesto si dovolím podat informace k našemu regionu.

Po zaregistrování dané osoby k očkování nemusí této přijít  (a asi nepřijde) následná SMS s PIN2 k rezervaci místa a času očkování ihned, ale může to trvat několik dní. Důvod je prostý očkovací místo není připravené hlavně z důvodu nedostatku očkovacích látek v Pard.kraji. Nejsou ještě očkováni všichni vybraní zdravot.pracovníci a osoby a personál v sociálních pobytových ústavech, ti mají přednost před 80+. Jedna věc je registrace od 15.1. a druhá je datum očkování dané registrované osoby. Hejtman měl již 2 videokonference s ORP na toto téma. Z těchto vyplývá, že příští týden bude připravené očkovací místo na kraj.úřadě – sál J. Kašpara (oproti hlavní budově), nemusí však mít očkovací látky a do systému nebude ještě zavedeno, kapacita 300 osob/den. V únoru bude připravené očkovací místo v Ústí n. Orl. – II. posch. v budově GALEN oproti okres.ředitelství Policie ČR. A rovněž ORP Žamberk má připravit k 1.3. očkovací místo. Vybrali jsme tělocvičnu na sídlišti „u komínu s žirafou“. Činnost je závislá opět na dostupnosti vakcín. Podrobnější informace v příloze. Může se tedy stát, že dnes zaregistrovaní lidé budou očkováni  až v únoru.

   Ve věci přípravy očkovacího místa pro správní obvod ORP Vás chci požádat o pomoc. Do tohoto místa je nutné zajistit lékaře a zdravotní sestry na 8 hodinový úvazek, 5 dnů v týdnu. Jako vhodní se jeví důchodci (nejen praktičtí lékaři). Pokud  máte v obci vhodné osoby, prosím o jejich oslovení, či alespoň kontakt na ně. Požádal bych Vás rovněž o zveřejnění žádosti o pomoc zdravot.personálu ve vašich obcích. Vždyť i toto místo budou využívat vaši občané. Více k tomuto je v příloze.

 

Děkuji a jsme s pozdravem

 

Ing. Vladimír Fikejs

vedoucí odboru obrany a krizového řízení

Zpět